12 Mayıs 2010 Çarşamba

Lost 6x15: Across the Sea

Categories:


2 gündür okula gitmiyorum ve haftalardır beklediğim bu bölümü sabahın köründe izleme şansını buldum:))

Finale bir bölüm kala Jacob ve Siyahın geçmişine gittik Across the Sea yle.Bu sezon ilk defa soluksuz izledim bir bölümü.Eee ne de olsa adanın geçmişi mutlaka birçok soruya cevap bulacağım hissindeydim ve beklediğim de oldu.

Bölümde 4 temel soruya cevap bulduk 2 tanesi 1. sezondan geliyordu:)

1.Kara Duman ne?
2.Adem ve Havva kim?
3.Jacob ve siyah kim nereden geldiler amaçları ne?
4.Donmuş çarkı kim neden yaptı?

YAZININ DEVAMI SPOİLER İÇERİR!!!

Bölüm bizi ne kadar geçmişe götürmüş olsa da aslında adanın ilk zamanlarına gitmedik.Bu güne kadar adanın oluşundan beri varolduğunu sandığım Jacob da aslında bizimkiler gibi kazayla adaya gelmiş.Jacob ve siyahlı adam ikizlermiş...

İşte o cevaplar;

1-Jacobın ikizi Siyahlı adam, üvey annelerini öldürünce Jacob çok kızıyor ve siyahı aldığı gibi adanın enerji kaynağına açılan bir kuyuya götürüyor.Siyah o kuyuya düşüyor.Saniyeler sonra kara duman şeklinde oradan çıkıyor.

2-Ademle Havva ilk sezonda Jackle Kate in bulduğu cesetlerdi ve kim olduklarını uzun zamandır merak ediyorduk.Bu ikili aslında Jacobın üvey annesi ve ikizinden(Siyahlı adamdan) başkası değilmiş...

3-Jacob ve siyahın annesi gemi kazasıyla adaya geldi ve adaya ayak bastığı gün doğum yaptı.Siyah, adadan gitmek isterken Jacob kalmayı yeğledi ve adanın koruyucusu oldu.

4-Donmuş çarkı yapmak aynı gemi kazasıyla adaya gelen kazazedelerin fikriydi ve Siyah onlara bu konuda yardım etti ancak üvey annesi tarafından engellendi.Sanırım yıllar sonra Dharma çarkın inşasını tamamladı.

Önümüzdeki hafta "What They Died For?" isimli bölüm yayınlanacak ve bu bölümden 5 gün sonra da Lostun iki buçuk saatlik büyük finalini izleyeceğiz.

Önümüzdeki bölümün videoları;

promo

sneak peek

Bu yazıyı paylaş

Related Posts

1 Response to Lost 6x15: Across the Sea

13 Mayıs 2010 22:51

izledim,mutluyum,bidaha olsa bidaha izlerim...:)

Yorum Gönder