14 Mayıs 2010 Cuma

şampiyonlar artık yavaş yavaş...(bu haber okan'a gelsin:) )

Categories:

Avrupa'nın bazı liglenride son haftalara girilirken,bazı liglerde de sezon sona erdi ve şampiyonlar belli oldu,işte şampiyonlar!

Premier League
CHELSEA:
Premier Lig'de 2009-2010 sezonu sona erdi! Lider Chelsea son hafataya Manchester United'in 1 puan önünde girdi. Son hafta Chelsea evinde ağırladığı Wigan'ı 8-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek ve 2009-2010 sezonu şampiyon olarak tamamladı. Chelsea böylece 4. kez mutlu sona ulaşmış oldu.Chelsea şampiyonluğa ulaşırken gol kralıda 29 golle Fildişili forveti Didier Drogba oldu.
Şampiyon Chelsea, ikinci sıradaki Manchester United ve üçüncü sıradaki Arsenal önümüzdeki sezon doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne katılacaklar. Dördüncü sıradaki Tottenham ise Devler Ligi'ne kalabilmek için ön eleme oynayacak.
Transfere müthiş paralar harcayan ve yüksek yatırımlar yapan beşinci sırada
ki Manchester City, altıncı sıradaki Aston Villa ve yedinci sıradaki Liverpool ise UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecekler.


Ligue 1
MARSEİLLE:
Fransa Ligue 1'de şampiyonun adı kondu ve sezonun ikinci yarısında müthiş bir performans ortaya koyarak zirveyi ele geçiren Marsilya, Velodrome'da Rennes'i 3-1 mağlup ederek, 18 yıl sonra, tarihinin 9. lig şampiyonluğunu ilan etti.
Fransa futbolunun en önde gelen kulüplerinden biri olmasına rağmen uzun senelerce adı kupalar yerine skandallar ile anılan Marsilya, makus talihini sonunda değiştirdi ve Ligue 1'in bitimine 2 hafta kala 3-1'lik Rennes galibiyeti ile 9. kez Fransa'nın en büyüğü oldu.
Son şampiyonluğunu 1991-92 sezonunda tadan Marsilya, Didier Deschamps'ın teknik direktörlüğünde yavaş başladığı sezonu müthiş bitirdi ve 36. hafta maçında Rennes'i Gabriel Heinze, Mamadou Niang ve Lucho Gonzalez'in golleriyle 3-1 devirerek, şampiyonluk unvanını Bordeaux'tan devraldı.



Bundesliga
BAYERN MUNCHEN:
Bundesliga'da sezonun son hafta maçları oynandı! Şampiyonluğunu geçtiğimiz hafta ilan eden Bayern Münih, Hertha Berlin'i deplasmanda 3-1 mağlup etti ve 70 puanla 22. şampiyonluğuna ulaştı. 34 maçta 20 galibiyet 10 beraberlik 4 mağlubiyet alan Alman ekip, şampiyon olmayı başardı.
Sezonu ikinci sırada tamamlayan Schalke 04, Devler Ligi'ne doğrudan katılma hakkı kazandı. Üçüncü sıradaki Werder Bremen ise, Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek için ön eleme turlarına katılacak.
4. ve 5. sıradaki Bayer Leverkusen ve Borussia Dortmund, UEFA Avrupa Ligi ön elemelerine katılmaya hak kazandı.
Gol kralı ise attığı 22 golle Wolfsburg'un Boşnak golcüsü Edin Dzeko oldu.

Portugal Liga Sagres
BENFİCA:
Portekiz Premier Ligi'nde Benfica, Rio Ave'yi 2-1 mağlup ederek 32. şampiyonluğuna ulaştı. Ligin son haftasına 73 puanla lider giren Benfica, 3. dakikada Oscar Cardozo ile Rio Ave karşısında 1-0 öne geçti. Ligde 31 puanla 11. sırada bulunan Rio Ave, 11. dakikada 10 kişi kaldı. 71. dakikada Rio Ave, Chaves ile eşitliği yakaladı. Ancak 78'de Cardozo takımını tekrar öne geçiren golü kaydetti. Karşılaşmayı 2-1 kazanan Benfica, 6 yıl aradan sonra yeniden şampiyon olurken, şampiyonluk sayısını 32'ye çıkardı.



Eredivisie
TWENTE:
Hollanda Casino Eredivisie'de şampiyon Twente! Ligin son haftasında Ajax ile solukları kesen bir şampiyonluk yarışının içine giren Twente, Nac Breda'yı deplasmanda 2-0 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti.

1965 yılında Sportclub Enschede ve Enschedese Boys'un birleşmesi ile kurulan FC Twente, kurulduğu tarihten bu yana şampiyonluk sevinci yaşamamıştı. Kulüp tarihindeki tek şampiyonluğu birleşme gerçekleşmeden önce 1926 yılında Sportclub Enschede elde etti.Ligin gol kralı ise Ajax'ın gol makinesi Luis Suarez oldu.




Bu yazıyı paylaş

Related Posts

No Response to "şampiyonlar artık yavaş yavaş...(bu haber okan'a gelsin:) )"

Yorum Gönder