20 Haziran 2010 Pazar

Geleceğin Teknolojisi

Categories:


 Bugün nette dolaşırken "Geleceği Değiştirecek Ürünler" diye bir yazı gördüm ve beni bilirsin bu başlığa sahip bir yazıyı asla kaçırmam. Okudum hoşuma gitti ve sizinlede paylaşmak için biraz daha araştırdım ve ortaya bu yazı çıktı.
  
  Her ne kadar tanınmış firmalar teknolojiyi sadece çıkarları doğrultusunda geliştirip insanlık için birşey yapma amacında olmasada bazı firmalar ve özellikle üniversiteler bu konuda çok fazla araştırma yapıyorlar.Ve ortaya bu ürünler çıkıyor.


  Gözlüklerinizle Vedalaşın!
  Lenslerimize kamera eklendiğini düşünün ve buna birde bilgisayar özelliklerinden biraz katın sonra da resme bakın işte ortaya çıkacak ürün "Retina Kamerası"
  

Bu ürün beynimize bir çip ile bağlı olacak ve bununla şuanki lenslerden en az 5-6 kat daha iyi görüntü elde edip, e-maillerimize bakabileceğiz yada uzaktaki cisimlere zoom yapabileceğiz ve birde bu sistem vücudumuzun sağlığı konusunda bizi sürekli uyaracak. Daha ne olsun değil mi ama? :D



Bu ince çubuk da ne böyle?

Sizde farketmişsinizdir günümüzde telefonlar gitgide daha bir bilgisayar halini alıyor neredeyse bilgisayarda yaptığınız her işi cep telefonunuzda da yapabiliyorsunuz dolayısıyla özellikleri ile doğru orantılı olarak da bu cihazların boyutları artıyor. Ama Japon arkadaşlarımız buna bir demek adına bunları küçültmek.Bu konuda bir hayli uğraşmışlar ve ortaya resimde gördüğünüz "Stick Phone" dedikleri bir cihaz ortaya çıkmış.Boyut ve incelik olarak normal kalemden pek de bir farkı yok.Peki nerde bu cihazın tuş takımı ekranı? Berkay bu telefonla nasıl mesajlaşacak diye sorduğunuza eminim.Hadi berkay demesenizde kendinizi düşünmüşsünüzdür belki:D Bunu bir lazer ve hareket algılayıcı teknolojisi sayesinde gerçekleştirmişler.Böylece ürün ekranını lazer ile her zemine yansıtabiliyor özel bir zemin aramanıza gerek yok.Ama benim gün içinde dışarıda kullanım ile ilgili düşüncelerim var ki adamlar onuda yapmıştır herhalde.:D Hem ne var ki onuda sesle halledersin...Herneyse çok konuştum ben devam edeyim bir başka ürünle....




Sevgili lağım kapağı en yakın tuvalet nerede?   

Başlığı niye böyle attım niye oraya tuvalet yazdım bilmiyorum ama bu lağım kapağı bir acayip :D

Hepimizin bulamadığı yerler olmuştur yani elbet ya birine adres sorarız yada oraya gitmeden önce internetten öğreniriz nasıl gideceğimizi -ki hala gidemeyebiliriz:D- bunu düşüne EcoSign adlı bir firma bu lağım kapağı üzerinde çalışıyormuş. Öyle bir kapak ki yağmur suyuyla kendi kendini şarj ediyor ve sesli komutlara yanıt vererek size gideceğiniz yeri tarif ediyormuş. Tamam güzel olmuş çok iyi ama bunu Türkiyede çalmazlar mı ya? Hem birde kokma olayı olabilir bence başka bir yere koyulsa daha iyi ne bileyim elektrik direği falan olsa daha iyi olabilir.




Bu Ses Nereden Geliyor?

Eğer çok müzik dinliyor yada film ve dizileri çok fazla izliyorsanız ses sistemine uçuk paralar vermeniz mümkün. Sonuçta ne kadar iyi ses o kadar büyük zevk.Ama ne yazık ki ses ve cihaz boyutu büyüdükçe verdiğiniz parada büyüyor. Edge Motion adlı teknolojiyi geliştirenlerin amacı ise ses dalgalarını kullanıp bize müzik zevki yaşatmak ve etrafda hiç hoparlör olmaması. Aslında başta kulağa çok saçma geliyor ama her türlü monitöre gömülebiecek bu ses sistemi ile sesi yarasa gibi duyacakmışız.Bu konuda çok ciddiler umarım başarırlar.
 


 
 Uykunuzu Düşünen Saat

Öyle yada böyle hepimiz çalar saat yada telefon alarmı kullanıyoruz.Hepsinin amacı bizi  gerektiği zaman uyandırmak. Ama bu saat farklı.Bu saat az uykunun beyine verdiği zararları engellemk için kullanıcısının uyku kalitesini ölçmek için geliştirilmiş. Zeo adlı bu saat vücut değerlerinizi ve uyku saatleriniz ölçüp ideal uyku süresine ulaştığınız zaman sizi uyandırıyor.Aslında bu çokda gelecek değil yurtdışında satılıyor ama bizim ülkemize de "gelecek"  




 Kablosuz Elektrik?

Ah şu kablosuz internet yada bluetoot vs yani kablosuz bağlantı olmasa ne yapardık bilmiyorum. Peki ya bu kablosuz bağlantığı elektrik şebekesi kullansaydı? Gerçekten çok iyi olurdu resimde görüldüğü gibi kablosuz herşeyiniz şarj olabilir yada istediğinizi istediğiniz yere koyabilirdiniz.Yada hepsini geçtim benden okulda şarj aleti istemezdiniz :D Aslında bu çok da hayal değil MIT'de(birde beni alsalar şuraya) başlatılan proje önümüzdeki yıl evlere girecekmiş.Ama buda ülkemize "gelecek" Birde unutmadan ekleyeyim insan sağlığına zararı olmadığı kanıtlanmış.




Oynamak mı istiyorsun?O Zaman sadece Düşün!  

Son yıllarda teknoloji ve insan beyni ilişkisi konusunda oldukça gelişme yaşandı. Ve şuan bunları sadece eğlence amaçlı -yada biz öyle sanıyoruz- kullanıyoruz. Oyun severlerin hepsi böyle birşeyi hayal etmiştir. Ama bu artık hayal değil sadece düşünerek oynayabiliyorsunuz. Ama henüz çokda fazla birşey beklemeyin ama yinede çok iyi ki çok yakında yepyeni ürünler çıkacak.(Önce eskileri satılsın bitsin sonra çıkartırlar.) Bu yeni sistemlerde oyundaki heyecan ve acı gibi duygularıda hissedebilecekmişiz. Ne diyeyim bir Sims oynayanlara birde Call of Duty oynayanlara kolay gelsin. :D


Ben yazıyı gerçekten zevk alarak hazırladım umarım sizde zevkle okumuşsunuzdur. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere...  

Bu yazıyı paylaş

Related Posts

No Response to "Geleceğin Teknolojisi"

Yorum Gönder