10 Haziran 2010 Perşembe

"Lost" Devrinin Sonu

Categories:

Merhaba arkadaşlar ne kadar gecikmiş bir yazı olsa da Lost un finalini yazacağım.
Orada "Lost ne be?" diyen kimsenin olmadığına eminim:) Kuşkusuz herkes 1-2 bölümünü izlemiştir Lost'un.Hiç izlemeyenler bile konusunu biliyordur.

2004 yılında Oceanic 815 sefer sayılı uçak gizemli bir adaya düştü ve bizi bilgisayarın başına oturttu:) Benim ilk göz ağrımdı Lost, ilk yabancı dizimdi.O yüzden çok büyük önemi vardı benim için.Ve gün geldi çattı Lost bitti, bir devir kapandı.


Her sezon onlarca gizemle karşılaştık.Bir sürü soru vardı cevaplanması gereken.Herkes finalin çok aydınlatıcı, cevaplayıcı olacağını düşünüyordu.Ama olmadı.Aksine daha çok karakterlere dayalı duygusal bir final izledik.

"Ada karanlığı dışarıda tutan bir tıpa" diyordu Jacob.Meğersem gerçekten bir tıpa varmış adada.Desmond adanın kalbindeki bu tıpayı çıkarınca ada yıkılmaya başladı ve o meşhur ışık gitti.Daha sonra Jack bu tıpayı tekrar yerine taktı ve adayı kurtardı.İşte adayla ilgili aldığımız tek cevap bu oldu son bölümde.


Son sezonda gösterilen flashsidewayslerin ne olduğu da başka bir merak konusuydu.Finalin sonunda bu sorunun cevabını bize Christian Shephard verdi.Ve gördük ki Jack ölmüş ve aslında flashsideways olarak verilen kısım ölümden sonraki, insanların sevdikleriyle buluştukları, birbirlerini hatırladıkları yermiş.Ve son olarak Jack de bunu anlayınca hep beraber bir sonraki aşamaya geçebildiler.Ne de olsa "kimse yalnız yapamaz".

Jack in ölümü finalin son sahnesi için yapılabilecek en görkemli olaydı.Kendini adaya feda etmesi ve dizinin ilk bölümünde, adaya gözünü açtığı yerde uzanıp gözünü kapaması gerçekten her Lost izleyicisini duygulandırmıştır.İşte o sahne;


Sonuç olarak bir sürü gizem cevapsız kaldı.Ancak Lost her zaman gizemlerden öte birşey oldu.Her izleyiciye aradığı birşeyleri verdiki Türkiyede bile bu kadar tutuldu.Evet daha iyi bir final yapılabilirdi daha çok soru cevaplanabilirdi ama ben bu finali de beğendim.Tüm karakterleri son kez gördük ve eski günleri hatırladık.

"Aloha to Lost"

Bu yazıyı paylaş

Related Posts

No Response to ""Lost" Devrinin Sonu"

Yorum Gönder